Рецепти
Желе од шумско овошје Ана Ѓорова

Брз и едноставен рецепт за желе со јагоди, капини и малини во прелив од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(500 Грама)

Капини(300 Грама)

Малини(300 Грама)

Желатин(8 Парчиња)

Шеќер(150 Грама)

Ванила стапче(2 )

Јајце(4 )

Хопла(500 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јагодите изблендирајте ги со половина од шеќерот, загрејте ги во тава на оган и додајте го желатинот кој е претходно потопен во малку ладна вода. Потоа оставете ја смесата малку да се подолади.
  2. Во меѓувреме во чиниите за послужување распоредете од малините и капините, а потоа одозгора ставете ја млаката смеса со желето од јагоди.
  3. Стапчињата ванила ставете ги на оган со хоплата, жолчките изматете ги со преостанатиот шеќер и прелијте ги со изладената хопла. Загрејте ја смесата, но не ја варете.
  4. Оладеното желе послужете го на средина од чинијата и прелијте го со изладената смеса од ванила.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: