Рецепти
Грне од месо и зеленчук Ана Ѓорова

Специјалитет од суви ребра и пиперки, тиквички, компири и грав во одлична комбинација. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Гравот претходно го ставаме малку да се вари, ја цедиме првата вода, па го ставаме во грнето и го додаваме грашокот.
  2. Во грнето потоа ги додаваме тиквичката исечкана на коцки, како и компирите, потоа и сувите ребра, ситно исечканиот кромид и морковите, доматот, ловоровите листови, биберот и вегатата, потоа затвораме.
  3. Го ставаме грнето на потивок оган и вариме 3-4 часа.
  4. Кога сè е сварено, правиме запршка и оставаме уште малку да поврие.
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен
Полнети проја погачки
Штангли со костен и чоколадо
Двоен солен ролат
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Свинско печено со печурки
Ролат со фил од печурки
Шишќебап во сос
Салата од пченка
Пита со слатко од вишни
Воден бурек

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: