Рецепти
Летен ѓувеч Ана Ѓорова

Гурмански летен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(1 шолјичка пасиран )

Ориз(1 шолјичка )

Зеленчук за ѓувеч(1 Пакување)

Кромид(2 Главици)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Компир(1/2 Килограм)

Сол

Бибер

Италијански зачин (мешан зачин)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Една главица кромид ситно се сечка и се пржи во масло.
  2. Се додаваат меленото месо, малку сув зачин, бибер и кратко се пржи.
  3. Огноотпорниот сад се попрскува со масло и во него се редат резанки сечкан кромид.
  4. Врз нив се истура половина ќесичка мешан зеленчук за ѓувеч, малку ориз и се додава втората половина од зеленчукот. Се посолува.
  5. Одозгора се распоредува меленото месо и се редат крукчиња компир. Се прелива со пасиран домат и се попрскува со масло.
  6. Се поклопува и се пече на силен оган половина час, а потоа уште 1,5 час на 150°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: