Рецепти
Летен ѓувеч Ана Ѓорова

Гурмански летен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(1 шолјичка пасиран )

Ориз(1 шолјичка )

Зеленчук за ѓувеч(1 Пакување)

Кромид(2 Главици)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Компир(1/2 Килограм)

Сол

Бибер

Италијански зачин (мешан зачин)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Една главица кромид ситно се сечка и се пржи во масло.
  2. Се додаваат меленото месо, малку сув зачин, бибер и кратко се пржи.
  3. Огноотпорниот сад се попрскува со масло и во него се редат резанки сечкан кромид.
  4. Врз нив се истура половина ќесичка мешан зеленчук за ѓувеч, малку ориз и се додава втората половина од зеленчукот. Се посолува.
  5. Одозгора се распоредува меленото месо и се редат крукчиња компир. Се прелива со пасиран домат и се попрскува со масло.
  6. Се поклопува и се пече на силен оган половина час, а потоа уште 1,5 час на 150°C.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: