Рецепти
Макарони со маслинки во ароматичен сос Ана Ѓорова

Макарони во доматен сос со босилек, магдонос, темјан и маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги макароните според упатството, па исплакнете ги под млаз ладна вода.
  2. Доматите (позрели) спуштете ги во зовриена вода и оставете ги така 1-2 минути, па потоа исплакнете ги со ладна вода, излупете ги и исчистете ги од семките, па пресечете ги на ситни коцки.
  3. Ставете ги доматите во сад и измешајте ги со изгмеченото чешне лук, ситно сечканите маслинки и каперсите. Додајте бел вински оцет и маслиново масло, промешајте добро, додајте сол и бибер.
  4. Магдоносот, босилекот и дивиот лук измијте ги, исушете ги, исечкајте ги и додајте ги во сосот од домати заедно со сушениот темјан.
  5. Макароните измешајте ги со сосот и послужете ги веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: