Рецепти
Овошен колач Ана Ристеска

Лесен колач со јаболка кој е совршениот есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Брашно(500 Грама)

Кисело млеко(1 Чаша)

Шеќер(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Јаболко(3 )

Ореви(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во сад за матење со миксер ги матиме јајцата. Ја додаваме шолјата шеќер и матиме додека шеќерот не се растопи.
  2. Го додаваме брашното, прашокот за печиво, маслото, киселото млеко и мешаме со жица за матење додека целата смеса не се соедини.
  3. Тестото за пандишпан го истураме во тава премачкана со масло. Јаболката и оревите ги сечкаме и ги редиме на тортата одозгора.
  4. Печеме 40-50 минути на температура од 180 степени.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: