Рецепти
Пијана скуша Ана Ѓорова

Скушата на овој начин е многу вкусна, а едноставна и одлична за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Најпрво главиците кромид се сечкаат на кругови и се редат во огноотпорна тава за печење, сè додека се покрие целото дно.
  2. Ситно се сечка и магдоносот, како и чешнињата лук.
  3. Рибите претходно треба да бидат добро исчистени и измиени. Се засекуваат преку средината и се полнат со сечканиот магдонос и со ситно сечканиот лук.
  4. Потоа се премачкуваат со вегетата и се посолуваат.
  5. Така наполнетите скуши се редаат врз сечкниот кромид во огноотпорната тава за печење.
  6. Се додава една до две чаши бело вино, потоа една чаша вода и малку масло. Садот се покрива со огноотпорниот капак.
  7. Така приготвени скушите се печат во загреана рерна околу 2 часа, а во меѓувреме кога ќе заруменат од едната страна, се превртуваат да се запечат од другата страна.
  8. Може да ги сервирате со варени компири.
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен
Полнети проја погачки
Штангли со костен и чоколадо
Двоен солен ролат
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Свинско печено со печурки
Ролат со фил од печурки
Шишќебап во сос
Салата од пченка
Пита со слатко од вишни
Воден бурек

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: