Рецепти
Пита со фил од компир (посно) Ана Ѓорова

Едноставна и вкусна домашна пита

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Вода(3 дл млака )

Компир(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Брашното се става на работната површина и му се прави дупка во средината, па се додаваат 1 лажичка сол, маслото и водата.
  2. Се замесува тесто, се покрива со крпа и се остава да отстои 30 минути.
  3. Во меѓувреме се лупат компирите и се сечкаат на коцки, па се посолуваат и им се додава сечканиот кромид.
  4. Филот од компир се распоредува рамномерно врз тестото, кое прво се сука, па се витка во ролат.
  5. Се реди во кружна намастена тепсија во круг и се става во рерна на 180 степени да се пече 40-тина минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: