Рецепти
Пита со црвен кромид Ана Ѓорова

Лесна и вкусна пита за предјадење или вечера. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Квасец(10 Грама)

Црвен кромид(300 Грама)

Чедар сирење(или кашкавал 200 грама )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Растопете ја коцката квасец со малку млака вода.
  2. Во сад ставете го брашното, додајте сол, квасецот и убаво замесете ја смесата додавајќи вода по потреба за да замесите меко тесто.
  3. Тестото ставете го на топло место, покријте го со крпа и оставете го да стасува околу 1 час.
  4. Во меѓувреме излупете го кромидот, исечкајте го на парчиња и пржете го малку во тава колку да омекне.
  5. Кога ќе стаса тестото, растегнете го во намастена тава, одозгора изрендајте го чедар сирењето (или кашкавал) и распоредете го кромидот.
  6. Печете ја питата во претходно загреана рерна на 200 степени околу 20-30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: