Рецепти
Полнети јајца со кајмак Ана Ристеска

Брзо и лесно предјадење со кое ви предлагаме да се напиете суво бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 варени )

Кајмак(5 Супени лажици)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Магдонос

Кисели краставички(2 )

Кисела павлака(200 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Јајцата ги сечеме на половина по должина. Жолчките ги ставаме во цедалка врз длабок сад.
  2. На половинките белки им го отсекуваме заоблениот дел и ги редиме во тава за печење.
  3. Ги гмечиме жолчките со лажица. Во садот го додаваме кајмакот.
  4. Киселите краставички ги сечкаме на коцки и ги додаваме во садот. Магдоносот ситно го сечкаме и го додаваме во садот. Посолуваме, наросуваме бибер и го мешаме филот додека не се соедини.
  5. Го полниме во готварски шприц и со него ги полниме половинките белки во тавата.
  6. Во тава на оган ги запечуваме лебните трошки и ги ставаме во длабок сад. Ја додаваме павлаката и мешаме додека не се соедини. Ја полниме смесата во готварски шприц и ја нанесуваме врз филот.
  7. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 15 минути на 180 степени и ја вадиме од рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: