Рецепти
Ролат со чадено пилешко месо Ана Ѓорова

Интересно и вкусно предјадење за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(чадено 2 парчиња )

Јајце(5 )

Брашно(5 Супени лажици)

Магдонос

Мајонез(100 Грама)

Кисела павлака(100 Грама)

Вода(млака 150 мл )

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Чаденото пилешко месо исечкајте го на ситни коцки и измешајте го со сечканиот магдонос, павлаката, мајонезот и карито.
  2. Додајте сол и бибер по вкус и измешајте со лажица.
  3. Во друг сад изматете ги јајцата со миксер, додајте 2-3 лажици масло и прашокот за печиво, сол, водата и брашното, па непрекинато мешајте со жица за матење додека се соедини смесата.
  4. Нанесете ја во тава обложена со хартија за печење и печете 15 минути на 180 степени.
  5. Кората оставете ја да се подолади, па премачкајте ја со филот и завиткајте во ролат со помош на хартијата.
  6. Ролатот оставете го во фржидер, потоа отстранете му ја хартијата и пресечете го на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: