Рецепти
Шпанска чорба со леќа Ана Ѓорова

Вкусен ручек со леќа и колбаси на шпански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(300 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Кромид(3 Главици)

Морков(2 )

Маслиново масло

Колбас(200 грама чаен и 200 грама чаден )

Компир(2 )

Доматно пире(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечканите лук, кромид и моркови пропржете ги во тенџере на оган со маслиновото масло.
  2. Откако ќе омекнат, додајте ги леќата и колбасите исечкани на кругови.
  3. Оставете ги да се пропржат, па потоа додајте топла вода колку да ја покрие смесата и ставете ја чорбата да се вари на загреана рингла.
  4. Откако ќе зоврие, додајте ги исечканите и излупени компири, доматниот сос и зачинете по вкус со сол и бибер.
  5. Варете ја чорбата уште 20 минути и послужете ја топла со потпечено лепче.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: