Рецепти
Свинско со свежи буковки Ана Ѓорова

Динстано месо со печурки и зачини за вкусен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Буковка (печурка)(500 Грама)

Сланина(300 Грама)

Кромид(3-4 Главици)

Лук(неколку чешниња )

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Печурките добро измијте ги и ставете ги во тенџере со вода на оган да зовријат и да омекнат.
  2. Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го во тавче на масло.
  3. Откако ќе се испржи, додајте го свинското месо претходно исечкано и тоа се запржува, па се додава исечканата сланина.
  4. Сварените печурки исечкајте ги и додајте ги во тавата.
  5. Уште малку пржете, потоа додајте топла вода и оставете да врие.
  6. Се додаваат сечканиот лук и зачините и се динста додека течноста да испари до 3/4.
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Тава со брокула и прокељ
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: