Рецепти
Свинско со свежи буковки Ана Ѓорова

Динстано месо со печурки и зачини за вкусен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Буковка (печурка)(500 Грама)

Сланина(300 Грама)

Кромид(3-4 Главици)

Лук(неколку чешниња )

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Печурките добро измијте ги и ставете ги во тенџере со вода на оган да зовријат и да омекнат.
  2. Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го во тавче на масло.
  3. Откако ќе се испржи, додајте го свинското месо претходно исечкано и тоа се запржува, па се додава исечканата сланина.
  4. Сварените печурки исечкајте ги и додајте ги во тавата.
  5. Уште малку пржете, потоа додајте топла вода и оставете да врие.
  6. Се додаваат сечканиот лук и зачините и се динста додека течноста да испари до 3/4.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: