Рецепти
Свинско со свежи буковки Ана Ѓорова

Динстано месо со печурки и зачини за вкусен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Буковка (печурка)(500 Грама)

Сланина(300 Грама)

Кромид(3-4 Главици)

Лук(неколку чешниња )

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Печурките добро измијте ги и ставете ги во тенџере со вода на оган да зовријат и да омекнат.
  2. Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го во тавче на масло.
  3. Откако ќе се испржи, додајте го свинското месо претходно исечкано и тоа се запржува, па се додава исечканата сланина.
  4. Сварените печурки исечкајте ги и додајте ги во тавата.
  5. Уште малку пржете, потоа додајте топла вода и оставете да врие.
  6. Се додаваат сечканиот лук и зачините и се динста додека течноста да испари до 3/4.
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин
Топчиња од зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: