Рецепти
Печени пиперки со туна (посно) Ана Ѓорова

Ролнички од печени пиперки полнети со туна за вкусно и посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пиперките печете ги во рерна на 200 степени додека убаво омекнат и се испечат, а потоа топли ставете ги во најлонско ќесе и затворете. Така полесно ќе ги излупите и исчистите од семките и дршките.
  2. Гранчињата целер и чешнето лук сечкајте ги на парчиња и ставете ги во блендер со туната и маслинките без семки.
  3. Смесата ставете ја во длабок сад и зачинете ја со бибер.
  4. Додајте во садот и цеден лимон, 2 лажици маслиново масло и сечкан магдонос и мешајте со лажица.
  5. Печените и исчистени пиперки исечете ги на 4 парчиња по должина. На поширокиот крај од секое парче пиперка ставете од филот и свиткајте во ролат.
  6. Ролатчињата ставете ги 1 час во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: