Рецепти
Пилешко во сос од горгонзола Ана Ѓорова

Лесен и вкусен рецепт за оние што го сакаат пилешкото на кремаст и сочен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Горгонзола(150 Грама)

Маринирани шампињони(100 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Павлака(неутрална 200 мл )

Путер(30 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пилешките гради исечкајте ги на помали тенки шницли и посолете ги. Зачинете ги и со бибер, па пржете ги на растопениот путер во тава на оган.
  2. Откако добро ќе се испржат од двете страни, извадете ги парчињата месо од тавата и на истата маснотија пропржете ги кратко шампињоните.
  3. Додајте ја неутралната павлака и промешајте.
  4. Горгонзолата исечкајте ја и додајте ја во тавата со зовриената павлака.
  5. Откако ќе се растопи, во тавата додајте ја киселата павлака и измешајте.
  6. Во тавата вратете ги испржените парчиња пилешко и пржете уште кратко колку да го впијат вкусот од сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: