Рецепти
Пита со маслинки и печурки Ана Ѓорова

Одлична комбинација!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(250 Грама)

Црни маслинки(200 Грама)

Свежи шампињони(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Јајце(4 )

Крем сирење(100 Грама)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот испржете го на загреано масло во тава на оган.
  2. Откако кромидот ќе омекне, додајте ги сечканите печурки и зачинете со сол и бибер.
  3. Додајте ги и сечканите маслинки без семки.
  4. Во друг сад искршете ги јајцата, додајте го крем сирењето и павлаката. Зачинете со сол и бибер и мешајте ја смесата со жица да се соедини.
  5. Додајте ја смесата од тавата во смесата со јајца и добро соединете го филот.
  6. На набрашнета површина со сукало развлечете кора од лиснатото тесто и ставете ја во тркалезен намастен и набрашнет калап за печење.
  7. Наросете ја кората со лебните трошки и нанесете го филот.
  8. Краевите на кората свиткајте ги кон внатрешноста на калапот формирајќи витка.
  9. Печете ја питата во рерна на 180 степени, околу 30 минути или додека да добие убава румена боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: