Рецепти
Полжави од маслинки и туна Ана Ѓорова

Интересна идеја за предјадење или појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Туна во конзерва(185 Грама)

Црни маслинки(или зелени без семки 300 грама )

Лук(3 Чешниња)

Магдонос

Сенф(1 Супена лажица)

Мајонез(2 Супени лажици)

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Маслинките без семки, магдоносот, чешнињата лук, мајонезот и сенфот изблендирајте ги да добиете кремаста смеса, па ставете ја настрана.
  2. Во блендерот изблендирајте ги туната и ориганото, па додајте ги во садот со маслинките.
  3. Зачинете со сол, бибер и вегета и мешајте со лажица додека филот се соедини.
  4. На набрашнета работна маса едно врз друго ставете и двете парчиња лиснато тесто, наросете ги со брашно и со сукало развлечете кора.
  5. Премачкајте ја кората со филот и свиткајте ролат.
  6. Ролатот сечете го на парчиња со широчина од 2 см и редете ги во тава за печење обложена со хартија.
  7. Печете ги во рерна на 200 степени, околу 30 минути или додека добијат убава румена боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: