Рецепти
Здрав сникерс Ана Ѓорова

Здрава чоколадна ужинка со путер од кикирики што е одлична за на училиште, факултет или за на работа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(150 Грама)

Урми(150 Грама)

Путер од кикирики-органски(4 Супени лажици)

Јаворов сируп(или мед 2 лажици )

Морска сол(1 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(125 Грама)

Ф‘стаци

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Изблендирајте ги урмите (без семки) со бадемите во блендер додека добиете хомогена смеса.
  2. Смесата со помош на прстите натапкајте ја во сад врз хартија за печење.
  3. Во друг сад измешајте го путерот од кикирики со јаворовиот сируп, ванилата и солта. Смесата додајте ја врз смесата со урми и бадеми и убаво израмнете.
  4. Ставете во фрижидер најмалку 30 минути да се стврдне.
  5. Извадете од фрижидер и пресечете го колачот на коцки.
  6. Во тенџере на оган на тивко растопете го чоколадото.
  7. Со лажица прелијте ги коцките со чоколадната смеса, наросете ги со сечкани ф’стаци (или други јатки по желба), па ставете ги во фрижидер да се стврднат пред послужување.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: