Рецепти
Ајвар ролат со фил Ана Ѓорова

Интересен домашен рецепт што е одличен за појадок, како мезе и за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Ајвар(3 Супени лажици)

Јогурт(100 Милилитри)

Павлака(1 )

Свежи шампињони(50 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Пилешка салама(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад изматете ги јајцата со миксер, па додајте ги брашното, печивото и ајварот и измешајте со лажица.
  2. Смесата претурете ја во плех обложен со хартија за печење и печете ја 15 минути во загреана рерна.
  3. Откако ќе се испече, извадете ја смесата врз влажна крпа и завиткајте ролат.
  4. Во меѓувреме припремете го филот: во сад измешајте ги павлаката, сечканата салама, кашкавалот и исечканите печурки додека добиете хомогена смеса.
  5. Кога ролатот ќе се олади, одвиткајте го од крпата, премачкајте го со филот (саламата и кашкавалот наместо да ги сечкате, може да ги наредите и на парчиња врз филот) и исечете го на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: