Рецепти
Ајвар ролат со фил Ана Ѓорова

Интересен домашен рецепт што е одличен за појадок, како мезе и за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Ајвар(3 Супени лажици)

Јогурт(100 Милилитри)

Павлака(1 )

Свежи шампињони(50 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Пилешка салама(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад изматете ги јајцата со миксер, па додајте ги брашното, печивото и ајварот и измешајте со лажица.
  2. Смесата претурете ја во плех обложен со хартија за печење и печете ја 15 минути во загреана рерна.
  3. Откако ќе се испече, извадете ја смесата врз влажна крпа и завиткајте ролат.
  4. Во меѓувреме припремете го филот: во сад измешајте ги павлаката, сечканата салама, кашкавалот и исечканите печурки додека добиете хомогена смеса.
  5. Кога ролатот ќе се олади, одвиткајте го од крпата, премачкајте го со филот (саламата и кашкавалот наместо да ги сечкате, може да ги наредите и на парчиња врз филот) и исечете го на парчиња.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: