Рецепти
Ајвар ролат со фил Ана Ѓорова

Интересен домашен рецепт што е одличен за појадок, како мезе и за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Ајвар(3 Супени лажици)

Јогурт(100 Милилитри)

Павлака(1 )

Свежи шампињони(50 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Пилешка салама(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад изматете ги јајцата со миксер, па додајте ги брашното, печивото и ајварот и измешајте со лажица.
  2. Смесата претурете ја во плех обложен со хартија за печење и печете ја 15 минути во загреана рерна.
  3. Откако ќе се испече, извадете ја смесата врз влажна крпа и завиткајте ролат.
  4. Во меѓувреме припремете го филот: во сад измешајте ги павлаката, сечканата салама, кашкавалот и исечканите печурки додека добиете хомогена смеса.
  5. Кога ролатот ќе се олади, одвиткајте го од крпата, премачкајте го со филот (саламата и кашкавалот наместо да ги сечкате, може да ги наредите и на парчиња врз филот) и исечете го на парчиња.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: