Рецепти
Американска проја Ана Ѓорова

Одличен рецепт за вкусен појадок со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(120 Грама)

Брашно(120 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Шеќер(60 Грама)

Путер(60 Грама)

Јајце(2 )

Млеко(1 Децилитар)

Сол

Сода бикарбона(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад изматетете ги јајцата со жица за матење и додајте го млекото, па повторно матете.
  2. Потоа додајте го брашното измешано со прашакот за печиво, малку сол, сода бикарбона, шеќер, растопен путер и убаво промешајте.
  3. Целата смеса ставете ја во тавче подмачкано со путер.
  4. Загрејте ја рерната на 250 степени и ставете ја пројата да се пече. Температурата се намалува на 220 степени, се пече околу половина час или додека зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: