Рецепти
Англиски колачиња Ана Ристеска

Вкусен англиски појадок најчесто сервиран со џем, свежо овошје и чај со млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Квасец(1 Пакување)

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

Брашно(1 Кафена лажица)

Вода(топла 4 Супени лажици)

Брашно(500 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Млеко(325 Милилитри)

Јајце(1 )

Путер(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 130 минути

  1. Набрашнете со малку брашно два плеха.
  2. Во еден сад мешајте ги квасецот, шеќерот, брашното и водата се додека не добиете фино тесто. Покријте го со фолија и оставете го 10 минути на ладно место.
  3. Во друг сад измешајте ги брашното и солта. Во брашното направете вдлабнатина и сипете го млекото, јајцето, растопениот путер, па добро измешајте ги. Потоа измешајте ги со смесата со квасец.
  4. Оставете го тестото покриено со крпа да отстои на топло место 1 час и 30 минути.
  5. Загрејте ја рерната на 200 степени.
  6. Расукајте го тестото во дебелина од 1 см. Со помош на чаша вадете крукччиња со дијаметар од 7,5 см.
  7. Распоредете ги врз плеховите и оставете ги 10 минути на топло место. Потоа печете ги 10 минути.
  8. Може да ги сервирате премачкани со џем.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: