Рецепти
Ароматични пилешки ќофтиња Ана Ѓорова

Лесен и брз ручек што ќе ве изненади со својот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(600 Грама)

Јајце(3 )

Млеко(1/2 Чаша)

Овчо сирење(1 лажица изрендано )

Рендана кора од лимон(малку )

Брашно(2 Супени лажици)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Див (мечкин) лук(1 лажица исечкан )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Подгответе ја смесата за ќофтињата. Ставете го брашното во еден сад, додавајте го млекото, мешајќи, додека не добиете густо тесто. Додајте сол и бибер и зачинете со ренданата кора од лимон и ароматичните тревки, па додајте ги сирењето, јајцата и парчињата исечкано месо.
  2. Од смесата земајте мали парчиња (во секое ќофте да има по парче месо) и пржете ги на поголемо количество загреано масло. Кога ќе заруменат, вадете ги врз салфета за да се исцедат од вишокот маснотија и сервирајте ги топли со пире од компири и салата по желба или со сос од домати и топен кашкавал.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: