Рецепти
Ароматични пилешки ќофтиња Ана Ѓорова

Лесен и брз ручек што ќе ве изненади со својот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(600 Грама)

Јајце(3 )

Млеко(1/2 Чаша)

Овчо сирење(1 лажица изрендано )

Рендана кора од лимон(малку )

Брашно(2 Супени лажици)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Див (мечкин) лук(1 лажица исечкан )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Подгответе ја смесата за ќофтињата. Ставете го брашното во еден сад, додавајте го млекото, мешајќи, додека не добиете густо тесто. Додајте сол и бибер и зачинете со ренданата кора од лимон и ароматичните тревки, па додајте ги сирењето, јајцата и парчињата исечкано месо.
  2. Од смесата земајте мали парчиња (во секое ќофте да има по парче месо) и пржете ги на поголемо количество загреано масло. Кога ќе заруменат, вадете ги врз салфета за да се исцедат од вишокот маснотија и сервирајте ги топли со пире од компири и салата по желба или со сос од домати и топен кашкавал.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: