Рецепти
Азиски омлет со ориз и сланина Ана Ристеска

На овој рецепт може да додадете печурки по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Сланина(4 Парчиња)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Ориз(150 Грама)

Кечап(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во тавата се става кромидот да се испржи додека не добие златна боја.
  2. Ставете ја сланината, 2 чешниња лук и продолжете да мешате.
  3. Додајте го оризот, но најдобро да е претходно сварен за да се одделуваат зрната и капнете неколку капки кечап.
  4. По неколку минути, изматете ги јајцата и оставете сè заедно да прокрчка уште неколку минути, па сервирајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: