Рецепти
Азиски омлет со ориз и сланина Ана Ристеска

На овој рецепт може да додадете печурки по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Сланина(4 Парчиња)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Ориз(150 Грама)

Кечап(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во тавата се става кромидот да се испржи додека не добие златна боја.
  2. Ставете ја сланината, 2 чешниња лук и продолжете да мешате.
  3. Додајте го оризот, но најдобро да е претходно сварен за да се одделуваат зрната и капнете неколку капки кечап.
  4. По неколку минути, изматете ги јајцата и оставете сè заедно да прокрчка уште неколку минути, па сервирајте.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: