Рецепти
Бабин колач Ана Ристеска

Вкусен и ароматичен десерт по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(3 Чаши)

Масло(3 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Брашно(8 Чаши)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Џем од сливи(5 Супени лажици)

Мелени бисквити(5 Супени лажици)

Портокал(1 )

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Јајцата се матат со шеќерот, се додаваат маслото и млекото, а потоа и брашното помешано со прашокот за печиво. Добро се соединува.
  2. Смесата се истура во плех обложен со хартија за печење и се пече во загреана рерна на 180 степени додека зарумени.
  3. За тоа време џемот се мати со мелениот кекс и се додава портокалот исечен на коцкички. Се миксира се.
  4. Пандишпанот се вади од рерна и се сече на два дела по ширина.
  5. Врз едниот дел се нанесува филот и се поклопува со друфиот дел.
  6. Се прелива со растопено чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: