Рецепти
Банана сплит Ана Ѓорова

Вкусна, богата и кремаста банана сплит непечена торта за Вас и семејството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Мелени бисквити(2 Чаши)

Крем сирење(220 Грама)

Шеќер во прав(3 Чаши)

Банана(4 )

Ананас во конзерва(500 Грама)

Белка од јајце(4 )

Шеќер(100 Грама)

Вишни(110 Грама)

Сечкани ореви(1 Чаша)

Чоколаден прелив(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Стопете го путерот, ставете настрана 1/4 чаша, а останатиот путер измешајте го во голем стаклен сад со мелените бисквити. Притиснете ја смесата убаво на површината и оставете во фрижидер да се олади неколку минути.
  2. Во друг сад измешајте со миксер крем сирење, 1/4 од останатиот путер и шеќерот во прав околу 5 минути додека смесата не се соедини и се згусне. Убаво распоредете ја смесата над садот со путерот и мелените бисквити.
  3. Исечете ги бананите на крупни парчиња или на половина и додајте ги над смесата во садот.
  4. Ананасот во конзерва изблендирајте го на уште поситни парчиња и распоредете го над бананите.
  5. Изматете ги белките од јајце со 100 грама шеќер и добиениот шлаг распоредете го над тортата со шпатула.
  6. Ставете ги над слојот шлаг сечканите ореви и вишните. Декорирајте со чоколаден прелив и оставете да отстои 1 – 2 часа во фрижидер пред послужување.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: