Рецепти
Бела чорба
Чорба од павлака со колбаси, шунка и варени јајца што е одличен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шунка(600 грама чадена домашна )
Колбас(200 Грама)
Јајце(4 )
Вода(2,5 Литри)
Павлака(2 Децилитри)
Брашно(2 Супени лажици)
Бибер(по вкус )
Сол(по вкус )
Рен(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа
- Шунката се мие и се става во лонец со 2,5 литри вода во кој се вари околу еден час на тивок оган.
- Шунката се вади и во истата вода се вари колбасот околу 15 минути.
- Колбасот се вади и се става покрај шунката.
- Во сад се мати павлаката со 2 лажици брашно и со малку сол, а потоа се истура низ цедилка со постојано мешање во водата во која се вареле шунката и колбасот.
- Во чинија се сервираат парчињата шунка и колбас, па варените јајца исечени на четири дела.
- Во супата се става малку рен.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во