Рецепти
Бела чорба Ана Ѓорова

Чорба од павлака со колбаси, шунка и варени јајца што е одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шунка(600 грама чадена домашна )

Колбас(200 Грама)

Јајце(4 )

Вода(2,5 Литри)

Павлака(2 Децилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Бибер(по вкус )

Сол(по вкус )

Рен(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Шунката се мие и се става во лонец со 2,5 литри вода во кој се вари околу еден час на тивок оган.
  2. Шунката се вади и во истата вода се вари колбасот околу 15 минути.
  3. Колбасот се вади и се става покрај шунката.
  4. Во сад се мати павлаката со 2 лажици брашно и со малку сол, а потоа се истура низ цедилка со постојано мешање во водата во која се вареле шунката и колбасот.
  5. Во чинија се сервираат парчињата шунка и колбас, па варените јајца исечени на четири дела.
  6. Во супата се става малку рен.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: