Рецепти
Бела чорба Ана Ѓорова

Чорба од павлака со колбаси, шунка и варени јајца што е одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шунка(600 грама чадена домашна )

Колбас(200 Грама)

Јајце(4 )

Вода(2,5 Литри)

Павлака(2 Децилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Бибер(по вкус )

Сол(по вкус )

Рен(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Шунката се мие и се става во лонец со 2,5 литри вода во кој се вари околу еден час на тивок оган.
  2. Шунката се вади и во истата вода се вари колбасот околу 15 минути.
  3. Колбасот се вади и се става покрај шунката.
  4. Во сад се мати павлаката со 2 лажици брашно и со малку сол, а потоа се истура низ цедилка со постојано мешање во водата во која се вареле шунката и колбасот.
  5. Во чинија се сервираат парчињата шунка и колбас, па варените јајца исечени на четири дела.
  6. Во супата се става малку рен.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: