Рецепти
Бела торта Ана Ристеска

Превкусна торта која е одличен избор за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(380 Грама)

Мелени ореви(250 Грама)

Млеко(1/2 Чаша)

Путер(125 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Млеко(5 Децилитри)

Ванилин шеќер(1 )

Маргарин(150 Грама)

Шлаг крем ванила(2 Пакувања)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Изматете ги белките со 280 г шеќер во цврст шам, па истурете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ја кората на 180 степени околу 30 минути.
  2. Попарете ги оревите со 1/2 чаша врело млеко.
  3. Изматете го путерот со 200 г шеќер во прав, па соединете го со попарените ореви.
  4. Пенасто изматете ги жолчките со 100 г шеќер и додајте 3 лажици брашно. Смесата сварете ја во 5 дл млеко и додајте го ванилиниот шеќер. Оставете го кремот да се излади.
  5. Посебно измиксајте 150 г путер и соединете го со изладената смеса. Се добро изматете додека се добие фин крем.
  6. Кората пресечете на надолжно на два дела.
  7. Филувајте ја тортата и завршете со шлаг.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: