Рецепти
Бело топло чоколадо со бадеми Ана Ѓорова

Благ пијалак за ладните вечери. Може да го комбинирате со слатка ужинка, бисквити и колачи.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело чоколадо(1 Пакување)

Млеко(2 Чаши)

Бадемово млеко(1/4 Чаша)

Шеќер(2 Супени лажици)

Сол

Бадеми(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во мало тенџере на тивок оган загрејте ги млеката, белото чоколадо искршено на парченца, шеќерот и прстофат сол. Мешајте додека чоколадото целосно не се растопи, но не ја зовривајте смесата.
  2. Откако ќе се растопи чоколадото, тргнете го од оган, ставете го во чаши за послужување и украсете го одозгора со сечканите бадеми. Може да ставите и ванила шлаг по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: