Рецепти
Бело топло чоколадо со бадеми Ана Ѓорова

Благ пијалак за ладните вечери. Може да го комбинирате со слатка ужинка, бисквити и колачи.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело чоколадо(1 Пакување)

Млеко(2 Чаши)

Бадемово млеко(1/4 Чаша)

Шеќер(2 Супени лажици)

Сол

Бадеми(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во мало тенџере на тивок оган загрејте ги млеката, белото чоколадо искршено на парченца, шеќерот и прстофат сол. Мешајте додека чоколадото целосно не се растопи, но не ја зовривајте смесата.
  2. Откако ќе се растопи чоколадото, тргнете го од оган, ставете го во чаши за послужување и украсете го одозгора со сечканите бадеми. Може да ставите и ванила шлаг по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: