Рецепти
Бетелман Ана Ристеска

Вкусен француски специјалитет прелесен за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(стар 200 Грама)

Шеќер во прав(150 Грама)

Јајце(2 )

Млеко(400 Милилитри)

Цреши(600 Грама)

Путер

Лебни трошки

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Искршете го лебот и ставете го во длабок сад.
  2. Сварете го млекото, додајте го во садот со лебот и мешајте ги заедно 1 минута.
  3. Кога лебот убаво ќе омекне после 1 час, додајте ги шеќерот и јајцата. Мешајте ги состојките со лажица.
  4. Смесата треба да има иста текстура како пире од компир.
  5. Извадете ги семките на црешите и додајте ги црешите во смесата. Повторно измешајте.
  6. Сад за печење убаво премачкајте го со путер. Сипете ја смесата во садот. Одозгора поросете лебни трошки и печете во загреана рерна на 180 степени околу 35-45 минути.
  7. Оставете колачот да се олади во садот во кој се печел и потоа послужете.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: