Рецепти
Бетелман Ана Ристеска

Вкусен француски специјалитет прелесен за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(стар 200 Грама)

Шеќер во прав(150 Грама)

Јајце(2 )

Млеко(400 Милилитри)

Цреши(600 Грама)

Путер

Лебни трошки

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Искршете го лебот и ставете го во длабок сад.
  2. Сварете го млекото, додајте го во садот со лебот и мешајте ги заедно 1 минута.
  3. Кога лебот убаво ќе омекне после 1 час, додајте ги шеќерот и јајцата. Мешајте ги состојките со лажица.
  4. Смесата треба да има иста текстура како пире од компир.
  5. Извадете ги семките на црешите и додајте ги црешите во смесата. Повторно измешајте.
  6. Сад за печење убаво премачкајте го со путер. Сипете ја смесата во садот. Одозгора поросете лебни трошки и печете во загреана рерна на 180 степени околу 35-45 минути.
  7. Оставете колачот да се олади во садот во кој се печел и потоа послужете.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: