Рецепти
Бисквит торта Ана Ѓорова

Брз и лесен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(0.5 Килограм)

Црно чоколадо(1 Пакување)

Путер(250 Грама)

Какао(1 Кафена лажица)

Шеќер(150 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Ореви(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Бисквитите се кршат во вангла.
  2. На тивок оган се ставаат оревите со млекото, путерот, шеќерот, чоколадото и какаото.
  3. Откога сè ќе се стопи, се остава смесата да се подолади.
  4. Се додаваат бисквитите и сè убаво се меша.
  5. Се сипува во плех и се натапкува.
  6. Глазура: 1 и пол лажица шеќер, 1 и пол лажица млеко, половина лажица зејтин, 50 грамa црно чоколадо и 1 кафена лажица путер се мешаат на тивок оган и откога смесата ќе се соедини, се посипува врз колачот.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: