Рецепти
Бомбици од наут Ана Ѓорова

Бомбици од варен наут и таан со сусам

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(250 Грама)

Ким(2 Пакувања)

Лимон(1 )

Таан од сусам(3-4 Супени лажици)

Маслиново масло(3-4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Наутот преку ноќ се остава да кисне во вода.
  2. Утредента се процедува од водата и водата се фрла.
  3. Во тенџере се налева чиста вода, се посолува, се додава наутот и се вари околу 45 минути. Се проверува дали е добро сварен. Се цеди, но водата не се фрла.
  4. Исцедениот наут се става во блендер, се додава исцедениот сок од еден лимон и останатите состојки и кратко се блендира. Се додава од водата во која се вареше по потреба за да се добие убава смеса.
  5. Се формираат бомбици кои се валкаат во сусам, магдонос или буковец.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: