Рецепти
Бомбици од наут Ана Ѓорова

Бомбици од варен наут и таан со сусам

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(250 Грама)

Ким(2 Пакувања)

Лимон(1 )

Таан од сусам(3-4 Супени лажици)

Маслиново масло(3-4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Наутот преку ноќ се остава да кисне во вода.
  2. Утредента се процедува од водата и водата се фрла.
  3. Во тенџере се налева чиста вода, се посолува, се додава наутот и се вари околу 45 минути. Се проверува дали е добро сварен. Се цеди, но водата не се фрла.
  4. Исцедениот наут се става во блендер, се додава исцедениот сок од еден лимон и останатите состојки и кратко се блендира. Се додава од водата во која се вареше по потреба за да се добие убава смеса.
  5. Се формираат бомбици кои се валкаат во сусам, магдонос или буковец.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: