Рецепти
Бомбици од наут
Бомбици од варен наут и таан со сусам
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Наут(250 Грама)
Ким(2 Пакувања)
Лимон(1 )
Таан од сусам(3-4 Супени лажици)
Маслиново масло(3-4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути
- Наутот преку ноќ се остава да кисне во вода.
- Утредента се процедува од водата и водата се фрла.
- Во тенџере се налева чиста вода, се посолува, се додава наутот и се вари околу 45 минути. Се проверува дали е добро сварен. Се цеди, но водата не се фрла.
- Исцедениот наут се става во блендер, се додава исцедениот сок од еден лимон и останатите состојки и кратко се блендира. Се додава од водата во која се вареше по потреба за да се добие убава смеса.
- Се формираат бомбици кои се валкаат во сусам, магдонос или буковец.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во