Рецепти
Бомбици од смокви во топено чоколадо Ана Ѓорова

Брз и непечен десерт од смокви, портокал и ореви во топено чоколадо – совршен рецепт за неочекуваните гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(500 Грама)

Портокал(1 )

Шеќер(300 Грама)

Сечкани ореви(60-80 Грама)

Рум(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(1 Пакување)

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Смоквите измијте ги и сомелете ги во машина за мелење месо, а потоа измешајте ги со шеќерот, сокот и ренданата кора од портокал.
  2. Во смесата додајте и крупно сечкани ореви и рум.
  3. Чоколадото стопете го на пареа заедно со путерот.
  4. Обликувајте крукчиња, прелијте ги со топлото стопено чоколадо и оставете ги да се исушат.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: