Рецепти
Бомбици од смокви во топено чоколадо Ана Ѓорова

Брз и непечен десерт од смокви, портокал и ореви во топено чоколадо – совршен рецепт за неочекуваните гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(500 Грама)

Портокал(1 )

Шеќер(300 Грама)

Сечкани ореви(60-80 Грама)

Рум(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(1 Пакување)

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Смоквите измијте ги и сомелете ги во машина за мелење месо, а потоа измешајте ги со шеќерот, сокот и ренданата кора од портокал.
  2. Во смесата додајте и крупно сечкани ореви и рум.
  3. Чоколадото стопете го на пареа заедно со путерот.
  4. Обликувајте крукчиња, прелијте ги со топлото стопено чоколадо и оставете ги да се исушат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: