Рецепти
Бомбици од смокви во топено чоколадо Ана Ѓорова

Брз и непечен десерт од смокви, портокал и ореви во топено чоколадо – совршен рецепт за неочекуваните гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(500 Грама)

Портокал(1 )

Шеќер(300 Грама)

Сечкани ореви(60-80 Грама)

Рум(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(1 Пакување)

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Смоквите измијте ги и сомелете ги во машина за мелење месо, а потоа измешајте ги со шеќерот, сокот и ренданата кора од портокал.
  2. Во смесата додајте и крупно сечкани ореви и рум.
  3. Чоколадото стопете го на пареа заедно со путерот.
  4. Обликувајте крукчиња, прелијте ги со топлото стопено чоколадо и оставете ги да се исушат.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: