Рецепти
Ароматични бомбици
Зачинети бомбици од бело чоколадо и црвено вино што се одлични како десерт за гостите по вечерата или ручекот
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вино(црно 250 Милилитри)
Бибер(во зрно )
Рендана кора од портокал(од еден портокал )
Путер(30 Грама)
Бело чоколадо(300 Грама)
Ванилин шеќер(1 )
Кокосово брашно(или шеќер за валкање )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Виното се става да се вари со циметот, каранфилчето и црниот пипер додека се редуцира на околу 80 мл.
- Потоа се процедува и се додаваат изренданата кора од портокал и ванилиниот шеќер.
- Во друг сад на пареа се топи чоколадото, се додаваат путерот, румот и виното.
- Се промешува да се соедини, а потоа смесата се остава да се стегне во фрижидер преку ноќ.
- Од изладената смеса се формираат бомбици, се става по еден лешник во средината и се враќаат во фрижидер уште половина час.
- Готовите бомбици се валкаат во кокосово брашно или во шеќер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во