Рецепти
Ароматични бомбици Ана Ѓорова

Зачинети бомбици од бело чоколадо и црвено вино што се одлични како десерт за гостите по вечерата или ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вино(црно 250 Милилитри)

Стапче цимет

Каранфилче

Бибер(во зрно )

Рендана кора од портокал(од еден портокал )

Путер(30 Грама)

Бело чоколадо(300 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Рум

Лешник

Кокосово брашно(или шеќер за валкање )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Виното се става да се вари со циметот, каранфилчето и црниот пипер додека се редуцира на околу 80 мл.
  2. Потоа се процедува и се додаваат изренданата кора од портокал и ванилиниот шеќер.
  3. Во друг сад на пареа се топи чоколадото, се додаваат путерот, румот и виното.
  4. Се промешува да се соедини, а потоа смесата се остава да се стегне во фрижидер преку ноќ.
  5. Од изладената смеса се формираат бомбици, се става по еден лешник во средината и се враќаат во фрижидер уште половина час.
  6. Готовите бомбици се валкаат во кокосово брашно или во шеќер.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: