Рецепти
Ароматични бомбици Ана Ѓорова

Зачинети бомбици од бело чоколадо и црвено вино што се одлични како десерт за гостите по вечерата или ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вино(црно 250 Милилитри)

Стапче цимет

Каранфилче

Бибер(во зрно )

Рендана кора од портокал(од еден портокал )

Путер(30 Грама)

Бело чоколадо(300 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Рум

Лешник

Кокосово брашно(или шеќер за валкање )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Виното се става да се вари со циметот, каранфилчето и црниот пипер додека се редуцира на околу 80 мл.
  2. Потоа се процедува и се додаваат изренданата кора од портокал и ванилиниот шеќер.
  3. Во друг сад на пареа се топи чоколадото, се додаваат путерот, румот и виното.
  4. Се промешува да се соедини, а потоа смесата се остава да се стегне во фрижидер преку ноќ.
  5. Од изладената смеса се формираат бомбици, се става по еден лешник во средината и се враќаат во фрижидер уште половина час.
  6. Готовите бомбици се валкаат во кокосово брашно или во шеќер.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: