Рецепти
Бонет Ана Ѓорова

Италијански десерт сличен на пудинг што со сигурност повторно ќе го направите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(100 Грама)

Какао(25 Грама)

Амарети колачиња(50 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Рум(1 Супена лажица)

Вода(2 лажици (за карамела) )

Шеќер(100 грама (за карамела) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 4 часа во фрижидер

  1. Со миксер изматете ги јајцата и шеќерот.
  2. Колачињата издробете ги како крупни трошки, па додајте ги во смесата со матените јајца заедно со какаото. Повторно матете.
  3. Додајте ги млекото и румот и продолжете со матењето со миксер.
  4. Во друго тенџере на тивок оган ставете 100 г шеќер и 2 лажици вода, мешајте со лажица додека добиете боја на карамела и густ состав, па тргнете од оган.
  5. Во пластични калапчиња ставете прво од карамелата, па потоа од смесата. Ставете ги во тавче со жешка вода и гответе ги на пареа во загреана рерна на 150°C околу 30 минути.

01

7. Кога ќе бидат готови, оставете ги да се оладат и ставете ги во фрижидер најмалку 4 часа пред да ги превртите калапчињата и да послужите.

 

Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: