Рецепти
Бушави мафини Ана Ристеска

Вкусни и лесни декоративни мафини кои ќе ја разубават вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(150 + 25 грама за глазурата )

Масло(125 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Брашно(280 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Путер(50 Грама)

Црно чоколадо(70 Грама)

Слатка павлака(100 Милилитри)

Кокосови снегулки(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Белката се одвојува од жолката. Белката се мати со шеќерот, па се додаваат жолчките една по една и се мати со миксер.
  2. Потоа се додаваат млекото, маслото, половина од брашното измешано со прашок за печиво. Се мати, а на крај се додава и преостанатото брашно.
  3. Вака приготвената смеса се истура во калапите за мафини.
  4. Колачите се печат 20 минути на 180 степени. Се оставаат да се изладат.
  5. Глазура: се топи путер и шеќер на пареа, се додава искршеното чоколадо, кога чоколадото ќе се растопи, се додава слатка павлака и се меша. Се остава глазурата да се излади.
  6. Горниот дел од мафините се потопува во глазурата, па се брцка во кокос.
  7. Готовите мафини се послужуваат изладени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: