Рецепти
Бушави мафини Ана Ристеска

Вкусни и лесни декоративни мафини кои ќе ја разубават вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(150 + 25 грама за глазурата )

Масло(125 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Брашно(280 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Путер(50 Грама)

Црно чоколадо(70 Грама)

Слатка павлака(100 Милилитри)

Кокосови снегулки(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Белката се одвојува од жолката. Белката се мати со шеќерот, па се додаваат жолчките една по една и се мати со миксер.
  2. Потоа се додаваат млекото, маслото, половина од брашното измешано со прашок за печиво. Се мати, а на крај се додава и преостанатото брашно.
  3. Вака приготвената смеса се истура во калапите за мафини.
  4. Колачите се печат 20 минути на 180 степени. Се оставаат да се изладат.
  5. Глазура: се топи путер и шеќер на пареа, се додава искршеното чоколадо, кога чоколадото ќе се растопи, се додава слатка павлака и се меша. Се остава глазурата да се излади.
  6. Горниот дел од мафините се потопува во глазурата, па се брцка во кокос.
  7. Готовите мафини се послужуваат изладени.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: