Рецепти
Чизкејк од боровинки и кокос Ана Ѓорова

Нутритивен десерт од интегрални бисквити, кокосово млеко и боровинки за кој не е потребно печење во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Посните, интегрални кекси изблендирајте ги, а потоа измешајте ги со 35 грама јогурт.
  2. Во чинија ставете хартија за печење и округла модла со дијаметар од околу 8 сантиметри и висина 6 сантиметри. Потоа притиснете ја смесата од бисквити и јогурт како основа за колачот.
  3. Желатинот ставете го во малку ладна вода, а млекото од кокос ставете го во тенџере на оган. Откако млекото ќе се стопли, (не треба да зоврие) додајте го желатинот и лажичка кокосови снегулки.
  4. Откако желатинот ќе се растопи, додајте 90 грама од немасниот јогурт и промешајте. Гответе кратко додека јогуртот не се стопли.
  5. Смесата од желатин, млеко и јогурт прелијте ја во модлата за печење врз чинијата и оставете во фрижидер најмалку 6 часа пред послужување или преку ноќ. Послужете го десертот со свежи плодови боровница и кокосови снегулки.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: