Рецепти
Чизкејк од портокал, сладолед од ванила и бадемов бисквит Ана Ѓорова

Вкусен десерт од полската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кравјо сирење(1 Килограм)

Нишесте (пченкарен скроб)(80 Грама)

Шеќер(300 Грама)

Јајце(10 )

Сок од портокал(1 Литар)

Путер(200 Грама)

Портокал(5 )

Бисквити(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Најпрво се одвојуваат жолчките од белките.
  2. Жолчките се матат со шеќерот и откако ќе се растопи добро шеќерот, се додава пченкарниот скроб. Се промешува добро.
  3. Во друг сад се мешаат 1 литар исцеден сок од портокал, рендана кора од 5 портокали и малку шеќер, па се додава смесата кај жолчките и се меша.
  4. Сирењето се дроби и се додава во смесата и повторно се промешува.
  5. Во посебен сад пенасто со миксер се матат белките и се мешаат со останатата смеса.
  6. Во соодветен сад за печење се става хартија за печење и се масти со малку путер. Хартијата ставете ја добро и употребете повеќе, бидејќи колачот ќе нарасне.
  7. Бисквитите се дробат со дланките и се мешаат со 200 грама омекнат путер. Убаво се меша смесата додека се добие тврд состав, а потоа се натапкува врз тавата и убаво се распоредува.
  8. Одозгора се става останатата смеса и колачот се пече на 160°C околу 1 и пол час.
  9. Готовиот колач се послужува со топка сладолед од ванила и се декорира со дробени лешници.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: