Рецепти
Чоко овошје Ана Ристеска

Десертот навистина има оригинален вкус и прекрасна арома. Пробајте го и вие!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Млеко(100 Милилитри)

Банана(2 )

Јаболко(2 )

Јагоди

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Ги сечкаме бананите, јагодите и јаболката. Ги ставаме во посебен сад.
  2. На среден оган во длабок сад за готвење го ставаме путерот.
  3. Откако ќе се стопи путерот го додаваме чоколадото. Додаваме и млеко по желба.
  4. Мешаме додека смесата ја добие потребната густина.
  5. Садот го тргаме од оган, го додаваме ситно сечканото овошје и добро промешуваме.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: