Рецепти
Чоколаден брауни колач со малини
Чоколадна фантазија за вистинските љубители
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маргарин(125 Грама)
Црно чоколадо(100 Грама)
Шеќер(200 Грама)
Какао(1 Супена лажица)
Екстракт од ванила(1 Супена лажица)
Јајце(4 )
Брашно(125 Грама)
Интегрално пченично брашно(75 Грама)
Лешник(150 грама сечкани )
Замрзнати малини(150 Грама)
Прашок за печиво(1/2 Пакување)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Чоколадото, какаото и маргаринот ставете ги во тенџере на оган и мешајте да се растопат.
- Откако ќе се растопат состојките, тргнете од оган и додајте го шеќерот.
- Едно по едно додавајте ги јајцата и непрекинато мешајте со лажица.
- Додајте ги белото брашно, интегралното брашно и печивото. Посолете.
- Додајте ги екстрактот од ванила и половина од исечканните лешници и промешајте.
- Смесата ставете ја во калап за печење обложен со хартија за печење.
- Врз неа наредете ги малините и останатите сечкани лешници, а по желба може да изрендате и чоколадо.
- Колачот печете го во рерна на 200 степени, 40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во