Рецепти
Чоколаден брауни колач со малини Ана Ѓорова

Чоколадна фантазија за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(125 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Јајце(4 )

Брашно(125 Грама)

Интегрално пченично брашно(75 Грама)

Лешник(150 грама сечкани )

Замрзнати малини(150 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Чоколадото, какаото и маргаринот ставете ги во тенџере на оган и мешајте да се растопат.
  2. Откако ќе се растопат состојките, тргнете од оган и додајте го шеќерот.
  3. Едно по едно додавајте ги јајцата и непрекинато мешајте со лажица.
  4. Додајте ги белото брашно, интегралното брашно и печивото. Посолете.
  5. Додајте ги екстрактот од ванила и половина од исечканните лешници и промешајте.
  6. Смесата ставете ја во калап за печење обложен со хартија за печење.
  7. Врз неа наредете ги малините и останатите сечкани лешници, а по желба може да изрендате и чоколадо.
  8. Колачот печете го во рерна на 200 степени, 40 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: