Рецепти

Чоколаден крем
Едноставен француски рецепт за љубителите на чоколадо
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црно чоколадо(200 Грама)
Јајце(3 )
Шеќер(100 Грама)
Путер(90 Грама)
Брашно(35 Грама)
Млеко(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Се матат јајцата и шеќерот.
- Чоколадото и путерот се топат на пареа.
- Чоколадото се сипа врз смесата од јајца и шеќер, па се додаваат брашното и млекото.
- Со путер и брашно се премачкуваат 4 мали калапчиња за печење.
- Смесата рамномерно се распоредува во нив и се остава 1 час во фрижидер.
- Рерната се загрева на 210 степени и десертот се пече 8-10 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во