Рецепти
Чоколаден крем Ана Ѓорова

Едноставен француски рецепт за љубителите на чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(100 Грама)

Путер(90 Грама)

Брашно(35 Грама)

Млеко(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Се матат јајцата и шеќерот.
  2. Чоколадото и путерот се топат на пареа.
  3. Чоколадото се сипа врз смесата од јајца и шеќер, па се додаваат брашното и млекото.
  4. Со путер и брашно се премачкуваат 4 мали калапчиња за печење.
  5. Смесата рамномерно се распоредува во нив и се остава 1 час во фрижидер.
  6. Рерната се загрева на 210 степени и десертот се пече 8-10 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: