Рецепти
Чоколадни бомбици со авокадо
Брзи и лесни бомбички без додатоци на шеќер, брашно, јајца или млеко
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црно чоколадо(170 Грама)
Какао(2 Супени лажици)
Сол(1 Прстофат)
Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)
Авокадо(1 мало )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во сад на пареа растопете го искршеното чоколадо со прстофат сол и со екстрактот од ванила.
- Авокадото испасирајте го со виљушка да добиете смеса како пире, да нема грутки, и додајте го кај чоколадото.
- Измешајте да добиете хомогена смеса и оставете ја 20 минути во фрижидер.
- Откако смесата ќе се олади, со лажица земајте и формирајте околу 10-12 бомбички.
- Редете ги во чинија врз хартија за печење.
- Во друг сад ставете го какаото и едно по едно валкајте ги бомбиците во какаото.
- Ставете ги да отстојат во фрижидер пред послужување.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во