Рецепти
Чоколадни бомбици со авокадо Ана Ѓорова

Брзи и лесни бомбички без додатоци на шеќер, брашно, јајца или млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(170 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)

Авокадо(1 мало )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад на пареа растопете го искршеното чоколадо со прстофат сол и со екстрактот од ванила.
  2. Авокадото испасирајте го со виљушка да добиете смеса како пире, да нема грутки, и додајте го кај чоколадото.
  3. Измешајте да добиете хомогена смеса и оставете ја 20 минути во фрижидер.
  4. Откако смесата ќе се олади, со лажица земајте и формирајте околу 10-12 бомбички.
  5. Редете ги во чинија врз хартија за печење.
  6. Во друг сад ставете го какаото и едно по едно валкајте ги бомбиците во какаото.
  7. Ставете ги да отстојат во фрижидер пред послужување.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: