Рецепти
Чоколадни мафини со лешници и мармалад Ана Ѓорова

Неодолив десерт од црно чоколадо, мармалад од модри сливи и лешници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Шеќер(250 Грама)

Брашно(200 Грама)

Млеко(150 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Црно чоколадо(200 Грама)

Мармалад од сливи(200 Грама)

Лешник(дробени 100 грама )

Ванилин шеќер(1 )

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад со жица за матење измешајте ги јајцето и шеќерот да се соединат.
  2. Потоа додајте ги маслото и млекото и промешајте.
  3. Додајте ги брашното, ванилиниот шеќер и прашокот за печиво. Непрекинато мешајте со жицата додека смесата се соедини.
  4. Додајте ги лешниците, претходно издробени и 100 г чоколадо исечкано на ситни парчиња, па промешајте со лажица.
  5. Во длабнатините на калапите за мафини ставете хартиени корпички и во нив наполнете ја смесата.
  6. Печете во рерна на 200 степени, 30 минути.
  7. Изладените мафини извадете ги од калапот, премачкајте ги со мармаладот и одозгора прелијте ги со 100 г растопено чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: