Рецепти
Џем од кајсии Ана Ѓорова

Необичен џем од кајсии, суво грозје и бадеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кајсија(1 Килограм)

Суво грозје(100 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Килограм)

Бадеми(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Измиеното суво грозје потопете го во млака вода и по желба измешајте го со малку рум.
  2. Зрелите и неоштетени кајсии измијте ги, излупете ги и исечете ги на коцки, а потоа ставете ги во тенџере на оган и варете ги заедно со шеќерот мешајќи.
  3. Додајте ги сувото грозје, бадемите без лушпа и гответе уште 3 минути.
  4. Џемот распоредете го во стерилизирани тегли и затворете ги (оваа доза е за 4 тегли од по 2.5 децилитри).
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: