Рецепти
Џигер со сос од магдонос и лук Ана Ѓорова

Пржен џигер со вкусен прелив од лук и магдонос. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки џигер(1 Килограм)

Црвен вински оцет(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Лук(10-15 Чешниња)

Магдонос(1 Китка)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Телешкиот или јунешки џигер се сечка на тенки парчиња и се остава во сад да отстоо неколку часа.
  2. Во садот се става масло за готвење и вегета.
  3. Потоа џигерот се пржи во тава на тивок оган.
  4. Откако ќе се испржи, се става во една голема чинија.
  5. Се прави прелив, во тенџере се мешаат 200 мл вински оцет со 200 мл масло, се додаваат ситно сечкани магдонос и лук, сето тоа се зоврива на рингла и се прелива врз пржениот џигер.
  6. Џигерот се сервира со гарнир од печени млади компири.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: