Рецепти
Џигер со сос од магдонос и лук Ана Ѓорова

Пржен џигер со вкусен прелив од лук и магдонос. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки џигер(1 Килограм)

Црвен вински оцет(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Лук(10-15 Чешниња)

Магдонос(1 Китка)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Телешкиот или јунешки џигер се сечка на тенки парчиња и се остава во сад да отстоо неколку часа.
  2. Во садот се става масло за готвење и вегета.
  3. Потоа џигерот се пржи во тава на тивок оган.
  4. Откако ќе се испржи, се става во една голема чинија.
  5. Се прави прелив, во тенџере се мешаат 200 мл вински оцет со 200 мл масло, се додаваат ситно сечкани магдонос и лук, сето тоа се зоврива на рингла и се прелива врз пржениот џигер.
  6. Џигерот се сервира со гарнир од печени млади компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: