Рецепти

Динстани јунешки ребра
Вкусен ручек кој ви предлагаме да го послужите со салата свежа или крем.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јунешки ребра(1 Килограм)
Морков(3 )
Вегета(1/2 Кафена лажица)
Вода(300 Милилитри)
Бело вино(50 Милилитри)
Масло(50 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути
- Месото го вадиме од коските, го сечеме на поголеми парчиња, го миеме и го бришеме со чиста крпа (коските може да се сварат со зеленчук за супа).
- Во тава со масло го запржуваме месото од двете страни. Ги додаваме водата и морковите кои претходно сме ги исечкале и се оставаме на тивок оган 90 минути да се динста. Тавата се покрива со капак.
- На крајот се става зачинот, малку сол и малку бибер. Се промешува и се трга од оган.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во