Рецепти
Домашен пудинг од вишни и капини Ана Ѓорова

Лесен и освежителен десерт за по ручекот кој одлично оди со чаша ладно црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати вишни(300 грама )

Капини(замрзнати 300 грама )

Портокал(1 )

Шеќер(5 Супени лажици)

Лимон(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(5 Супени лажици)

Вода(70 Милилитри)

Млеко(200 Милилитри)

Шлаг во прав(2 ќесички )

Ванилин шеќер(2 ќесички )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Цедениот сок од портокалот ставете го во тенџере на оган заедно со шеќерот, ванилиниот шеќер, ренданата кора од лимон, капините и вишните.
  2. Во садот со густинот налејте ја водата и промешајте.
  3. Откако течноста со сокот од портокал ќе зоврие, додајте го размешаниот густин и мешајте со жица за матење додека пудингот ја добие потребната густина. Сервирајте го во стаклена чаша.
  4. Во друг сад со миксер изматете ги шлагот и млекото додека добиете цврст снег, па украсете го пудингот со шлаг и со чоколадни трошки. Може да го украсите и со свежи капини или вишни или друго овошје и со цимет.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: