Рецепти
Домашен соја сос Ана Ѓорова

Овој сос е одлична маринада или може да го употребите во разни чорби и зеленчук како додаток

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја зрна(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Салса(2 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Црвено вино(1 шолјичка )

Црвен вински оцет(1 Супена лажица)

Мајчина душичка

Шеќер

Сол

Суво оригано

Слатка павлака(3/4 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Варената и исцедена соја сомелете ја, а кромидот и лукот ситно исечкајте ги.
  2. На загреано масло динстајте ги кромидот и лукот додека кромидот не стане проѕирен, па додајте ги салцата и виното.
  3. Добро промешајте ги, а потоа додајте ја мелената соја и варете ги десетина минути на тивок оган.
  4. Зачинете го сосот со оцет, малку шеќер, оригано и мајчина душичка. По потреба посолете го и додајте ја слатката павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: