Рецепти
Домашен соја сос Ана Ѓорова

Овој сос е одлична маринада или може да го употребите во разни чорби и зеленчук како додаток

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја зрна(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Салса(2 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Црвено вино(1 шолјичка )

Црвен вински оцет(1 Супена лажица)

Мајчина душичка

Шеќер

Сол

Суво оригано

Слатка павлака(3/4 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Варената и исцедена соја сомелете ја, а кромидот и лукот ситно исечкајте ги.
  2. На загреано масло динстајте ги кромидот и лукот додека кромидот не стане проѕирен, па додајте ги салцата и виното.
  3. Добро промешајте ги, а потоа додајте ја мелената соја и варете ги десетина минути на тивок оган.
  4. Зачинете го сосот со оцет, малку шеќер, оригано и мајчина душичка. По потреба посолете го и додајте ја слатката павлака.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: