Рецепти
Домашен соја сос Ана Ѓорова

Овој сос е одлична маринада или може да го употребите во разни чорби и зеленчук како додаток

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја зрна(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Салса(2 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Црвено вино(1 шолјичка )

Црвен вински оцет(1 Супена лажица)

Мајчина душичка

Шеќер

Сол

Суво оригано

Слатка павлака(3/4 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Варената и исцедена соја сомелете ја, а кромидот и лукот ситно исечкајте ги.
  2. На загреано масло динстајте ги кромидот и лукот додека кромидот не стане проѕирен, па додајте ги салцата и виното.
  3. Добро промешајте ги, а потоа додајте ја мелената соја и варете ги десетина минути на тивок оган.
  4. Зачинете го сосот со оцет, малку шеќер, оригано и мајчина душичка. По потреба посолете го и додајте ја слатката павлака.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: